Sulje

Tietosuojaseloste

Henkilötietojen (tästä lähtien "tiedot") suojaaminen on meille ensiarvoisen tärkeää. Seuraavassa selosteessa me kerromme tarkasti tiedoista, joita me keräämme, kun käytät verkkopalveluitamme (verkkosivustot, sosiaalinen media, blogit jne., tästä lähtien "verkkosivustot"), sekä siitä, miten me käsittelemme ja käytämme niitä. Lisäksi me haluamme kertoa sinulle oikeuksista sekä teknisistä ja organisatorisista toimenpiteistämme tietojen käsittelyn suojaamiseksi.

Seuraavat tietosuojaselosteet täyttävät EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (tästä lähtien "yleinen tietosuoja-asetus") artiklan 12 ja sitä seuraavien artiklojen tiedotusvelvollisuutta koskevat vaatimukset ja antavat sinulle yleiskuvan henkilötietojesi käsittelystä Arvato infoscore GmbH:n ja sen tytäryhtiöiden palveluissa (verkkosivusto, sosiaalinen media blogi, tästä lähtien "verkkosivustot").

1. Kuka on vastuussa tietojen käsittelystä?

Arvato infoscore GmbH (tästä lähtien "yritys")
Rheinstraße 99
76532 Baden-Baden
Puhelin: +49 (0) 7221/50 40-0
Verkkosivusto: www.finance.arvato.com

on verkkosivuston tarjoaja ja vastuussa henkilötietojen käsittelystä tällä verkkosivustolla. Yritys käsittelee henkilötietoja yleisen tietosuoja-asetuksen säännösten mukaisesti.

Voit ottaa yhteyttä yrityksen tietosuojavaltuutettuun käyttämällä yllä mainittua postiosoitetta, mainitsemalla "To the Data Protection Officer".

Lisäksi verkkosivustomme sisältää myös tietojenkäsittelyvälineitä, jotka ovat kolmannen osapuolen vastuulla. Ne ovat yksinomaan tytäryhtiöitä Saksan osakeyhtiölain (AktG) 15 §:n mukaan (tästä lähtien "Arvato Financial Solutions -konserni", "AFS-konserni" tai "AFS-yritys"). Mikäli tällaista tietojenkäsittelyä tapahtuu AFS-yrityksen vastuualueella, se käy ilmi tämän tietosuojaselosteen osassa 4. Täydellinen lista tällä verkkosivustolla tietoja käsittelevistä yrityksestä sekä niiden osoitetiedot, yhteyshenkilöt ja tietojenkäsittelyä koskevat lisätiedot löytyvät täältä.

2. Henkilötiedot

Henkilötiedot tarkoittavat mitä tahansa tietoja, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavaan luonnolliseen henkilöön. Tunnistettava luonnollinen henkilö on luonnollinen henkilö, joka voidaan tunnistaa suoraan tai epäsuorasti käyttämällä tunnistetta, kuten nimeä, sähköpostiosoitetta, postiosoitetta tai verkkotunnistetta, kuten IP-osoitetta tai evästetunnistetta.

Henkilötietoja voi käsitellä ainoastaan, jos siihen on saatu laillinen lupa. Henkilötietojasi käsitellään ainoastaan, kun käyt verkkosivustolla ja käytät sitä, ja kun yrityksellä on laillinen lupa tehdä niin.

3. Mitä tietoja kerätään?

Kun käyt verkkosivustolla, pyynnön tekevä tietokone kerää automaattisesti tietoa (tästä lähtien "käyttötiedot"). Nämä käyttötiedot sisältävät palvelimen lokitiedostot, jotka yleensä koostuvat tiedoista selaimen tyypistä ja versiosta, käyttöjärjestelmästä, internet-palveluntarjoajasta, verkkosivuston käytön päivämäärästä ja kellonajasta, aiemmin käytetyistä verkkosivustoista ja tietokoneen vähän aikaa sitten käyttämistä verkkosivustoista sekä tietokoneen IP-osoitteesta. IP-osoitetta lukuun ottamatta palvelimen lokitiedostot eivät mahdollista henkilön tunnistamista. IP-osoite on henkilökohtainen, jos se on pysyvästi määritetty internetyhteyttä käytettäessä ja internet-palveluntarjoaja voi yhdistää sen henkilöön.

Jos jatkat verkkosivuston palveluiden käyttämistä, pseudonymisoituja käyttäjäprofiileja ja/tai tietoja, jotka lisäät verkkosivustolle (kuten hakusanat, kirjautumistiedot, arviot, lomaketiedot, sopimustiedot, napsautustiedot), käsitellään.

Periaatteessa voit käyttää verkkosivustolla tarjottavia palveluita ilman tietojesi antamista, esimerkiksi saadaksesi lisätietoja meistä.

Yksityiskohtainen kuvaus siitä, mihin tarkoitukseen, miten pitkään ja minkä oikeusperustan pohjalta näitä tietoja käsitellään, on tämän tietosuojaselosteen osassa 4.

4. Missä määrin ja mihin tarkoitukseen keräämme henkilötietoja?

Tietojen käsittely tällä verkkosivustolla voi johtua teknisistä, sopimuksellisista tai lakimääräisistä vaatimuksista sekä, kun sovellettavissa, suostumuksesta.

Yritys käyttää osassa 3 mainittuja tietoja ja osassa 4 mainittuja tietoja muun muassa seuraaviin tarkoituksiin:

  • verkkosivuston tarjoaminen, sisältäen toimenpiteet, joilla varmistetaan palvelun keskeytyksetön toiminta, ehkäistään petoksia ja hakkerointia sekä varmistetaan järjestelmien turvallisuus.
  • viestintä, asiakastuki ja/tai sopimukselliset / sopimusta edeltävät toimenpiteet
  • verkkosivuston palveluiden parantaminen
  • verkkoliikenteen seuranta ja käyttäjien käyttäytymisen analysointi

Lisätietoja tietojen käsittelyn tarkoituksista on tämän tietosuojaselosteen seuraavissa osissa. Jos tietoja käsitellään muihin tarkoituksiin kuin yllä mainittuihin, sinulle ilmoitetaan seuraavissa osissa tarkoitus, tapa, kesto, oikeudellinen perusta ja, jos sovellettavissa, eri rekisterinpitäjät.

4.1 Evästeiden käyttö Cookie Consent Managerimme kautta

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot käyttävät käyttökokemuksen parantamiseen. Me käytämme evästeitä sisällön ja mainosten personointiin sekä verkkosivustomme liikenteen analysointiin. Jaamme myös tietoja verkkosivustomme käytöstä analytiikkapalveluita tarjoavien kumppaniemme kanssa.
 
Lain mukaan voimme tallentaa evästeitä laitteellesi, jos ne ovat välttämättömiä verkkosivuston toiminnan kannalta. Muita evästetyyppejä varten tarvitsemme suostumuksesi. Voit muuttaa asetuksia tai perua suostumuksesi milloin tahansa Cookie Consent Managerimme  kautta.
 
Tällä sivustolla käytetään erilaisia evästeitä. Jotkin evästeet ovat peräisin kolmansilta osapuolilta, jotka toimivat sivuillamme. Cookie Content Manager sisältää yksityiskohtaista tietoa käytetyistä evästeistä.

  1. Välttämättömät evästeet mahdollistavat verkkosivuston käytön mahdollistamalla perustoiminnot, kuten sivuilla siirtymisen ja pääsyn verkkosivuston suojattuihin osiin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
  1. Toimintaevästeet on tarkoitettu auttamaan meitä verkkosivuston omistajana ymmärtämään, miten vierailijat ovat vuorovaikutuksessa kanssamme, keräämällä tietoja ja raportoimalla niistä anonyymissä muodossa.
  2. Markkinointievästeet ovat evästeitä, joiden avulla me voimme optimoida käyttäjäkokemuksen ja mitata verkkosivuston tavoittavuutta. Näiden evästeiden avulla me voimme seurata ja arvioida käyttäjien käyttäytymistä verkkosivustolla. Verkkoseuranta ei kuitenkaan edellytä käyttäjän henkilöllisyyden selvittämistä, joten kun käyttötietosi tallennetaan, tallennettua IP-osoitetta joko ei käytetä tai sitä käytetään vain lyhennetyssä muodossa (lyhennetään viimeisten kahdeksan merkin osalta) ja käyttäjäprofiilit luodaan pseudonymisoituina. Henkilökohtaisia käyttäjäprofiileja luodaan vain poikkeuksellisissa tilanteissa ja silloin, kun olet antanut suostumuksesi kyseessä olevan evästeen tallentamiselle Cookie Consent Managerimme kautta. Nämä evästeet voivat yleisesti ottaen jakaa kerättyjä tietoja muiden organisaatioiden tai mainostajien kanssa. Ne ovat pysyviä evästeitä, jotka ovat lähes aina peräisin kolmansilta osapuolilta. Verkkoseurantapalveluista vastaavat yleensä palveluntarjoajamme, jotka käsittelevät käyttäjäprofiileja ainoastaan ohjeidemme mukaisesti, eivät omiin tarkoituksiinsa. Tämä varmistetaan tilausten käsittelyyn liittyvin sopimuksin. Jos palveluntarjoajat sijaitsevat Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen (tästä lähtien "EU" tai "ETA") ulkopuolella, tapahtuu ns. kolmansiin maihin tehtävä tietojen siirto. Tämä on sallittua, jos olet antanut suostumuksesi siihen, me takaamme Eurooppalaisen standardin mukaisen tietosuojan tai Euroopan unionin komissio on luokitellut kulloisenkin kolmannen maan turvalliseksi kolmanneksi maaksi. Kunkin palvelun siirto kolmansiin maihin on merkitty alla. Lisätietoja tietojesi vastaanottamisesta ja kolmansiin maihin tehtävästä tietojen siirrosta on tämän tietosuojaselosteen osassa 6 ja osassa 7.

4.1.1 Käsittelyn oikeudellinen perusta

Toimintoevästeiden tallentamisen oikeudellinen perusta on yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 6 (1) f. Toimintaevästeitä käytetään verkkosivuston teknisen käytettävyyden varmistamiseen. Valinnaisten evästeiden tallentamisen oikeudellinen perusta pseudonymisoitujen käyttäjäprofiilien luomista ja arviointia varten on yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 6 (1) a. Sen mukaisesti, tietojen käsittely perustuu suostumukseesi tietojen käsittelyyn Cookie Consent Managerimme kautta.

4.1.2 Tallennusaika, poisto ja säilytysaika

Toiminto- ja valinnaisten evästeiden kautta kerätyt ja arvioidut tiedot tallennetaan yleensä niin pitkäksi aikaa, kunnes eväät suostumuksesi niiden käyttöön. Analysointievästeiden tallennusaika on kuitenkin korkeintaan 24 kuukautta (noin 2 vuotta).

4.1.3 Mahdollisuus vastustaa käyttöä ja pyytää poistoa

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä toimintoevästeitä käytettäessä yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 21 mukaisesti, mikäli omasta tilanteestasi ei johdu mitään syytä niiden käsittelylle. Jos haluat käyttää vastustusoikeuttasi, ota yhteyttä osassa 1 mainittuun osoitteeseen. Jos vastustat tätä tietojen käsittelyä, voit käyttää verkkosivustoa vain rajoitetusti tai et ollenkaan.

Lisäksi, voit milloin tahansa evätä suostumuksesi tietojesi käsittelyyn koskien valinnaisten evästeiden käyttöä. Käyttö voidaan estää teknisesti poistamalla suostumus tämän verkkosivuston Cookie Consent Managerin kautta tai poistamalla evästeet selaimen kautta. Seuraava linkki johtaa Cookie Consent Managerin asetuksiin: Napsauta 

4.2 Henkilökohtainen uutiskirje

Verkkosivustolla on mahdollisuus tilata ilmainen uutiskirje. Jos tilaat uutiskirjeen, käsittelemme sähköpostiosoitetta, yrityksen nimeä ja maata, perustuen rekisteröinnin yhteydessä antamaasi suostumukseen.

Uutiskirjeen rekisteröintiä/tilausta varten käytämme aina suostumusmenettelyä, jossa uutiskirje tilataan lomakkeen kautta. Varmistaaksemme, että saat omaa maatasi koskevan uutiskirjeen, saatamme pyytää sinulta tietoa asuin-/toimintamaastasi. Asuinmaatasi koskevat tiedot varmistavat myös sen, että me täytämme kaikki oikeudelliset velvoitteemme koskien suostumukseesi liittyviä vaatimuksia. Tietojesi väärinkäytön estämiseksi ja suostumuksesi todentamiseksi tallennamme rekisteröinnin aikana syöttämäsi käyttötiedot sekä tähän tarkoitukseen käytetyn rekisteröinti-ilmoituksen ja tekstit. Vahvistuksen jälkeen sinut rekisteröidään uutiskirjeen vastaanottajaksi ja tietosi tallennetaan asiakastietokantaamme.

Voidaksemme lähettää sinulle maksuttomia, personoituja uutiskirjeitämme, keräämme tilastotietoja sivustomme käytöstä ja optimoimme sekä mukautamme tarjontaamme (uutiskirje ja muu sisältö) vastaavasti tarpeidesi mukaan. Tähän tarkoitukseen tietokoneellesi tallennetaan yksi tai useampi eväste. Niitä käytetään tietojen keräämiseen markkinointi- tai optimointitarkoituksiin sekä tietojen tallentamiseen ja käsittelyyn Marketing Automation Toolimme palvelimilla. Kerätyt tiedot yhdistetään verkkosivustolla profiilin luomiseksi antamiisi henkilötietoihin. Voit päättää profilointiprosessin poistamalla evästetoiminnallisuuden käytöstä selaimessasi.

4.2.1 Tietojen käsittelyn tarkoitukset ja oikeudellinen perusta

Uutiskirjeemme lähettämisellä ja sisältömme lataamisen mahdollistamisella pyritään tarjoamaan yritysasiakkaillemme tietoa liiketoimintayksiköidemme tuotteista, ratkaisuista ja palveluista, henkilöllisyyden ja petosten hallinnasta, luottoriskien hallinnasta, maksu- ja rahoituspalveluista, saatavien hallinnasta sekä tapahtumista. Tämä monimuotoisuus voidaan saavuttaa ainoastaan Arvato Financial Solutions -konsernin muiden yritysten avulla, minkä vuoksi meillä on oikeus, suostumuksellasi, siirtää tietojasi myynninedistämistarkoituksiin konsernin sisällä. Voit tutustua yleiskuvaan Arvato Financial Solutions -konserniin kuuluvista yrityksistä täällä.

Ilmaisella, personoidulla uutiskirjeellämme pyritään tarjoamaan (mahdollisille) yritysasiakkaillemme tietoa liiketoimintayksiköidemme tuotteista, ratkaisuista ja palveluista. Tietojen käsittelyn oikeudellinen perusta uutiskirjeen rekisteröinnin ja käytön yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 6 (1) a.

 4.2.2 Säilytysaika ja säilytysajan määrityskriteerit

Tietosi tallennetaan, kun tilaat uutiskirjeen. Toimettomuuden jälkeen tiedot säilytetään 1 vuoden ajan, jotta me voimme todistaa, että olemme saaneet suostumuksesi uutiskirjeen lähettämiselle ja että me olemme toimineen lain mukaisesti. Sama koskee myös tilannetta, jossa olet peruuttanut suostumuksesi. Sen jälkeen tietoja ei enää käsitellä mainontatarkoituksiin.

4.2.3 Mahdollisuus vastustaa käyttöä ja poistaa tiedot

Voit peruuttaa milloin tahansa suostumuksesi koskien personoitujen uutiskirjeiden lähettämistä ilmoittamalla yritykselle suostumuksen peruuttamisesta osoitteeseen newsletter-abbestellung@finance.arvato.com tai aiheella "Revocation Newsletter". Voit myös peruuttaa suostumuksesi napsauttamalla uutiskirjeessä olevaa tilauksen peruutuslinkkiä.

4.3. Henkilökohtainen uutiskirje e-bookien/whitepaperien/tutkimusten lataamiseksi

Vastineena liiketoiminta-alueidemme ajankohtaisiin aiheisiin pureutuvien whitepaperien/e-bookien/tutkimusten (tästä lähtien "sisältö") lataamisesta olemme sopineet henkilökohtaisten uutiskirjeiden lähettämisestä.

Tämän sopimuksen mukaisesti, uutiskirjeen lähettämiseksi me käsittelemme sähköpostiosoitetta, yrityksen nimeä ja ilmoittamaasi maata. Sitä varten me käytämme suostumusmenettelyä, jossa uutiskirje tilataan lomakkeen kautta. Varmistaaksemme, että saat omaa maatasi koskevaa sisältöä, saatamme pyytää sinulta tietoa asuin-/toimintamaastasi. Asuinmaatasi koskevat tiedot varmistavat myös sen, että me täytämme kaikki oikeudelliset velvoitteemme koskien suostumukseesi liittyviä vaatimuksia. Tietojesi väärinkäytön estämiseksi ja suostumuksen todentamiseksi tallennamme rekisteröinnin aikana syöttämäsi käyttötiedot, rekisteröinti-ilmoituksen ja tähän tarkoitukseen käytetyt tekstit.

Voidaksemme lähettää sinulle maksuttomia, personoituja uutiskirjeitä, keräämme tilastotietoja sivustomme käytöstä ja optimoimme sekä mukautamme tarjontaamme (uutiskirje ja muu sisältö) vastaavasti tarpeidesi mukaan. Tähän tarkoitukseen tietokoneellesi tallennetaan yksi tai useampi eväste. Niitä käytetään tietojen keräämiseen markkinointi- tai optimointitarkoituksiin sekä tietojen tallentamiseen ja käsittelyyn Marketing Automation Toolimme palvelimilla. Kerätyt tiedot yhdistetään verkkosivustolla profiilin luomiseksi antamiisi henkilötietoihin. Voit päättää profilointiprosessin poistamalla evästetoiminnallisuuden käytöstä selaimessasi.

Vahvistuksen jälkeen sinut rekisteröidään uutiskirjeen vastaanottajaksi ja tietosi tallennetaan asiakastietokantaamme.

4.3.1Tietojen käsittelyn tarkoitukset ja oikeudellinen perusta

Uutiskirjeemme lähettämisellä ja sisältömme lataamisen mahdollistamisella pyritään tarjoamaan yritysasiakkaille tietoa liiketoimintayksiköidemme tuotteista, ratkaisuista ja palveluista, henkilöllisyyden ja petosten hallinnasta, luottoriskien hallinnasta, maksu- ja rahoituspalveluista, saatavien hallinnasta sekä tapahtumista. Tämä monimuotoisuus voidaan saavuttaa ainoastaan Arvato Financial Solutions -konsernin muiden yritysten avulla, minkä vuoksi meillä on oikeus, suostumuksellasi, siirtää tietojasi myynninedistämistarkoituksiin konsernin sisällä. Voit tutustua yleiskuvaan Arvato Financial Solutions -konserniin kuuluvista yrityksistä täällä.

Ilmaisella, personoidulla uutiskirjeellämme pyritään tarjoamaan (mahdollisille) yritysasiakkaillemme tietoa liiketoimintayksiköidemme tuotteista, ratkaisuista ja palveluista. Tietojen käsittelyn oikeudellinen perusta uutiskirjeen rekisteröinnin ja käytön yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 6 (1) a.

4.3.2 Säilytysaika ja säilytysajan määrityskriteerit

Tietosi tallennetaan niin pitkään kun olet uutiskirjeen tilaaja. Uutiskirjeen tilaamisen päättymisen jälkeen tiedot säilytetään 1 vuoden ajan, jotta me voimme todistaa, että olemme saaneet suostumuksesi uutiskirjeen lähettämiselle ja että me olemme toimineen lain mukaisesti. Sama koskee myös tilannetta, jossa olet peruuttanut suostumuksesi. Sen jälkeen tietoja ei enää käsitellä mainontatarkoituksiin.

4.3.3 Mahdollisuus vastustaa käyttöä ja poistaa tiedot

Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi koskien tätä käsittelyä  ilmoittamalla yritykselle suostumuksen peruuttamisesta osoitteeseen newsletter-abbestellung@finance.arvato.com tai aiheella "Revocation Newsletter". Voit myös peruuttaa suostumuksesi napsauttamalla uutiskirjeessä olevaa tilauksen peruutuslinkkiä.

4.4 Yritysasiakaskysely

Jos olet liikesuhteessa kanssamme, voimme silloin tällöin käyttää tietojasi asiakaskyselyn suorittamiseen määrittääksemme tyytyväisyytesi palveluihimme ja tunnistaaksemme parannusalueita. Osallistuminen kyselyyn on vapaaehtoista ja koskee vain niitä asiakkaita, jotka ovat antaneet suostumuksensa siihen aloittaessaan liiketoimintasuhteen kanssamme. Kysely suoritetaan yhdessä palveluntarjoajien kanssa. Nämä palveluntarjoajat, jotka toimivat tietojen käsittelijöinä toimivat meidän valvonnassamme ja ohjeidemme mukaisesti. Olemme tarkistaneet näiden palveluntarjoajien tietosuojasuorituskyvyn ennen kyselyiden suorittamista.

4.4.1Tietojen käsittelyn tarkoitukset ja oikeudellinen perusta

Kyselyn tarkoituksena on parantaa tuotteitamme ja palveluitamme sekä siten parantaa ja ylläpitää hyviä asiakassuhteita. Kyselyä koskevan tietojen käsittelyn laillinen perusta on mainittu yleisen tietosuoja-asetuksen artiklassa 6 (1) f. Oikeutettu etumme on tarjota asiakkaillemme säännöllinen ja tehokas kanava esittää kritiikkiä, niin että me voimme mukauttaa palveluitamme sen mukaisesti.

4.4.2 Säilytysaika ja säilytysajan määrityskriteerit

Käytetyt tiedot tallennetaan CRM-järjestelmäämme niin pitkäksi aikaa, kun sopimussuhde on voimassa. Sopimussuhteen päättymisen jälkeen tietoja käytetään ainoastaan viimeisen asiakastyytyväisyyskyselyn suorittamiseen, minkä jälkeen niiden käyttö estetään tämäntyyppisessä tietojen käsittelyssä.

4.4.3 Mahdollisuus vastustaa käyttöä ja poistaa tiedot

Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi koskien tietojesi käyttöä yritysasiakaskyselyissä. Siitä on ilmoitus jokaisessa sähköpostiviestissä, jossa sinua pyydetään osallistumaan. Sinulla on myös oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä. Sinulla on myös oikeus vaatia tietojesi poistoa yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 17 mukaisesti. Sinulla on myös oikeus korjata tietojasi ja saata tietoa siitä, mitä tietoja me olemme tallentaneet sinusta.
Hyödyntääksesi rekisteröidyn oikeuksiasi ota yhteyttä osassa 1 mainittuun osoitteeseen tai lähetä sähköpostia osoitteeseen: newsletter-abbestellung@finance.arvato.com.

4.5 Verkossa jätetyt hakemukset

AFS-konserni julkaisee tällä verkkosivustolla työpaikkailmoituksia, joiden kautta voi hakea työpaikkaa. Työpaikkailmoitus ohjaa sinut konserninlaajuiseen hakijaportaaliin. Tässä tapauksessa verkossa jätetyn työpaikkahakemuksen varsinainen tietojen käsittely ei tapahdu tällä verkkosivustolla.

4.5.1 Poikkeava vastuu tietosuojasta

Yritys, joka julkaisi työpaikkailmoituksen ja etsii uusia työntekijöitä, on vastuussa työpaikkailmoituksesta. Kyseessä on se yritys, joka vastaanottaa tietosi hakemuksesi vastaanottamisen yhteydessä. Tietojasi ei luovuteta muille yrityksille, mikäli niin ei lain mukaan vaadita tai mikäli et ole antanut siihen suostumustasi.

Lisätietoja vastuista, tietojen käsittelyn tarkoituksesta ja oikeudellisesta perustasta sekä mahdollisista vastaanottajista ja säilytysajasta on kunkin työpaikkailmoituksen yhteydessä. Lisätietoja kunkin verkossa jätetyn työpaikkahakemuksen tietojen käsittelystä on saatavilla rekisteröinnin ja hakijaprofiilin luonnin yhteydessä.

4.5.1Tietojen käsittelyn tarkoitukset ja oikeudellinen perusta

Vastaanotettuamme verkossa jättämäsi työpaikkahakemuksen koskien tiettyä työpaikkailmoitusta käsittelemme tietojasi yksinomaan palkkaustarkoituksiin. Työsuhteesta sopimisen alkuvaiheessa mahdollisella työnantajalla on intressi varmistaa, että sinulla on riittävä ammatillinen pätevyys ja soveltuvuus tarjolla olevaan työhön.

Tietojen käsittelyn oikeudellinen perusta on yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 6 (1) b. Tietojen käsittely liittyy siksi mahdollisen sopimus- tai työsuhteen solmimiseen kanssasi.

4.5.2 Säilytysaika ja säilytysajan määrityskriteerit

Tietojasi käsitellään niin pitkään, kun se on tarpeen työsuhteen solmimisen suhteen. Verkossa jätetyn hakemuksen lähettämisen ja palkkauspäätöksen tekemisen jälkeen tietosi poistetaan lakimääräisen säilytysajan umpeutumisen jälkeen (tällä hetkellä yleensä 6 kuukautta).

4.5.3 Mahdollisuus vastustaa käyttöä ja poistaa tiedot

Sovellettavan oikeusperustan vuoksi mainittua tietojenkäsittelyä ei voi vastustaa yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 21 mukaisesti. Jos sinulla on tätä koskevia kysymyksiä, voit ottaa meihin milloin tahansa yhteyttä osassa 1 ilmoitettujen tietojen avulla.

4.6 Yhteydenotto sähköpostitse ja puhelimitse

Verkkosivusto tarjoaa mahdollisuuden ottaa yhteyttä yritykseen sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron kautta. Jos hyödynnät tätä vaihtoehtoa, syötetyt tiedot, sähköpostiosoitteesi ja/tai puhelinnumerosi sekä pyyntösi lähetetään yritykselle. Pyynnöstä riippuen (esim. kysymykset yrityksen tuotteista ja palveluista, rekisteröidyn oikeuksiesi vahvistaminen ja yleiset tiedot) yhteystietojasi käsitellään edelleen (palveluntarjoajiemme avulla).

4.6.1Tietojen käsittelyn tarkoitukset ja oikeudellinen perusta

Yhteystietojen käsittelyn oikeudellinen perusta on yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 6 (1) f. Oikeutettu etumme on pyyntösi käsittely ja yhteydenpidon jatkaminen. Jos yhteydenpitosi koskee sopimuksen päättämistä yrityksen kanssa, käsittelyn oikeudellinen perusta on yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 6 (1) b.

4.6.2 Säilytysaika ja säilytysajan määrityskriteerit

Käsiteltyämme pyyntösi ja lopetettuamme yhteydenpidon yhteystiedot poistetaan. Tämä ei koske tilannetta, jossa yhteystietojesi tarkoituksena on solmia sopimus yrityksen kanssa tai vahvistaa oikeutesi rekisteröiynä. Tällöin tiedot pidetään tallessa, kunnes sopimuksesta johtuvat ja/tai oikeudelliset velvollisuudet on täytetty ja lakimääräiset säilytysajat eivät enää estä poistoa. Näin tapahtuu yleensä 6 kuukauden jälkeen.

4.6.3 Mahdollisuus vastustaa käyttöä ja poistaa tiedot

Sinulla on oikeus vastustaa yhteystietojesi käsittelyä, mikäli niiden käsittelylle ei ole tilanteestasi johtuvaa asiallista perustetta. Jos haluat hyödyntää vastustusoikeuttasi, ota meihin yhteyttä käyttämällä osassa 1 mainittuja yhteystietoja. Jos vastustat käsittelyä, yhteydenpitoa ei voida jatkaa. Tämä ei ole voimassa, jos yhteystietojesi säilyttäminen on tarpeen sopimuksen solmimisen tai sopimusvelvoitteiden täyttämisen tai rekisteröidyn oikeuksiesi vahvistamisen kannalta.

4.7 Looxin CRM-järjestelmä

Loox on pilvipohjainen liikesuhteiden hallintajärjestelmä (CRM-järjestelmä), jota käytetään AFS-konsernin potentiaalisten asiakkaiden, uusien asiakkaiden, nykyisten asiakkaiden, kumppanien, kilpailijoiden, toimittajien ja palveluntarjoajien tietojen tallentamiseen ja ajan tasalla pitämiseen.

Jos yhteystietosi kerätään esimerkiksi tällä verkkosivustolla uutiskirjeen tilaamisen yhteydessä, tiedot siirretään liikesuhteiden hallintajärjestelmään, jossa niitä käsitellään edelleen niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin. Järjestelmässä looginen asiakkaiden erottelu varmistaa, että ainoastaan sellaisilla yrityksillä on pääsy tallennettujen tietojen pariin, joilla on laillinen valtuutus käsitellä niitä (esim. suostumuksen tai sopimussuhteen perusteella).

4.7.1Tietojen käsittelyn tarkoitukset ja oikeudellinen perusta

Tietojen käsittelyn tarkoitus on henkilötietojesi laillinen käyttö tietojen jatkokäsittelyyn tavalla, johon olet antanut meille laillisen oikeuden, muun muassa suostumuksen tai sopimussuhteen perusteella. Oikeudellinen peruste on tällöin yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 6 (1) a tai yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 6 (1) b.

4.7.2 Säilytysaika ja säilytysajan määrityskriteerit

Käytetyt tiedot tallennetaan CRM-järjestelmäämme niin pitkäksi aikaa, kun sopimussuhde on voimassa. Sopimussuhteen päättymisen jälkeen tietoja käytetään ainoastaan viimeisen asiakastyytyväisyyskyselyn suorittamiseen, minkä jälkeen niiden käyttö estetään tämäntyyppisessä tietojen käsittelyssä. Jos tietojen käsittely perustuu suostumukseen, tiedot poistetaan, jos peruutat suostumuksesi niiden jatkokäytölle.

4.7.3 Mahdollisuus vastustaa käyttöä ja poistaa tiedot

Jos tietojen käsittely perustuu välillämme olevaan sopimussuhteeseen, sinulla ei ole oikeutta vastustaa kuvattua tietojen käsittelyä yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 21 mukaisesti. Jos suostumuksesi on tietojen käsittelyn oikeudellinen perusta, sinulla on oikeus kieltäytyä tietojen käsittelystä milloin tahansa. Sinulla on myös oikeus vaatia tietojesi poistoa yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 17 mukaisesti. Sinulla on myös oikeus korjata tietojasi ja saata tietoa siitä, mitä tietoja me olemme tallentaneet sinusta. Rekisteröidyn oikeuksiesi hyödyntämiseksi ota meihin yhteyttä osassa 1 mainitun osoitteen kautta.

5. Kuka vastaanottaa tietoni?

Yrityksen sisällä pääsy tietoihin annetaan niille osastoille, jotka tarvitsevat tietoja osassa 4 kuvattuihin tarkoituksiin. Yrityksen palveluntarjoajille voidaan myös antaa pääsy tietoihin (ns. "käsittelijät", eli palvelinkeskukset, webhotellit, IT-infrastruktuurista vastaavat tai verkkosuunnittelijat). Tietojenkäsittelysopimukset varmistavat, että nämä palveluntarjoajat toimivat ohjeiden mukaisesti, huolehtivat tietosuojasta ja käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti.

6. Käsitelläänkö tietojani EU:n/ETA:n ulkopuolella (kolmansiin maihin tehtävä tietojen siirto)?

Jos osassa 4 mainitut palveluntarjoajat ja/tai kolmannet osapuolet EU:n/ETA:n ulkopuolella käsittelevät tietojasi osassa 4 mainittuihin tarkoituksiin, se voi johtaa siihen, että tietosi siirretään maahan, jossa EU:n/ETA:n vaatimustason mukaista tietosuojaa ei voida taata. Vaatimustason mukainen tietosuoja voidaan kuitenkin taata sopivin takuin. Sopiva takuu voidaan antaa Euroopan unionin komission laatimien vakiosopimuslausekkeiden kautta. Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen 16. heinäkuuta 2020 antaman päätöksen (tapaus C-311/18) mukaan käyttämiemme kolmansissa maissa toimivien palveluntarjoajien on kerrottava meille, mitä ylimääräisiä sopivia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä on käytetty valtiollisten valvontamekanismien ehkäisemiseksi. Jos on olemassa mitään epäilystä tällaisen tietojen käsittelyn laillisuudesta, kyseessä olevat palveluntarjoajat pakotetaan mukauttamaan teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitään.

Näistä takuista voi pyytää kopion osassa 1 mainittujen yhteystietojen kautta.

Mitkä tahansa takuut voidaan poistaa poikkeuksellisissa tilanteissa, kuten kun suostumustasi tai siirtoa kolmanteen maahan edellytetään yrityksen kanssa solmimasi sopimuksen täytäntöönpanon suhteen. Euroopan unionin komissio on myös nimennyt tietyt kolmannet maat turvallisiksi kolmansiksi maiksi, joten yritys voi myös poista mahdolliset takuut näiden kohdalla.

Siirto kolmansiin maihin tapahtuu muun muassa seuraavissa tapauksissa:

  • verkkosivuston tarjoamista ja verkkosivuston asetusten tallentamista varten käytetään palveluntarjoajia, jotka sijaitsevat kolmannessa massa tai jotka voivat käyttää konesaleja EU:n tai ETA:n sisällä kolmannessa maassa olevan tytäryhtiön kautta, ja yritys on tehnyt näiden palveluntarjoajien kanssa sopimuksen, jossa käytetään vakiosopimuslausekkeita, Eurooppalaisen tietosuojatason täyttämisen varmistamiseksi.
  • palveluntarjoajat, jotka sijaitsevat kolmannessa maassa tai jotka voivat käyttää konesaleja EU:n tai ETA:n sisällä kolmannessa maassa olevan tytäryhtiön kautta, käyttävät verkkoseurantapalveluita. Yritys on tehnyt näiden palveluntarjoajien kanssa sopimuksen Euroopan tietosuojatason täyttämisestä vakiosopimuslausekkeiden avulla yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 46 (2) c mukaisesti.

7. Mitä tietosuojaoikeuksia minulla on?

Sinulla on oikeus pyytää milloin tahansa tietoa henkilötiedoista, jotka me olemme tallentaneet sinusta. Jos henkilötietosi ovat virheellisiä tai vanhentuneita, sinulla oin oikeus vaatia niiden korjaamista. Sinulla on myös oikeus vaatia tietojesi poistoa tai niiden käsittelyn rajoittamista yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 17 tai artiklan 18 mukaisesti. Sinulla voi myös olla oikeus pyytää antamiesi tietojen saamista yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavissa olevassa muodossa (oikeus tietojen siirtämiseen). Jos olet antanut suostumuksesi henkilötietojen käsittelystä tiettyihin tarkoituksiin, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa tulevaa käsittelyä koskien. Peruuttamisesta tulee ilmoittaa yritykselle osassa 1 mainittuun osoitteeseen. Yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 21 mukaisesti sinulla on myös oikeus vastustaa milloin tahansa, liittyen omasta tilanteestasi johtuvista syistä, tietojesi käsittelyä, mikä perustuu oikeudelliseen perustaan yleisen tietosuoja-asetuksen artiklassa 6 (1) f.

Sinulla on myös mahdollisuus ottaa yhteyttä tietosuojaviranomaiseen ja jättää valitus. Yrityksen toimivaltainen viranomainen on

Baden-Württembergin osavaltion tietosuojavaltuutettu

Königstraße 10 a
70173 Stuttgart
0711 6155410
poststelle@lfdi.bwl.de

Voit myös ottaa yhteyttä asuinpaikkasi toimivaltaiseen tietosuojaviranomaiseen.

8. Missä määrin automaatista päätöksentekoa käytetään?

Emme käytä täysin automaattista päätöksentekoa osassa 4 mainittuihin tarkoituksiin.

9. Suoritetaanko profilointia?

Profilointia ei suoriteta osassa 4 mainittuihin tarkoituksiin.

10. Tietosuojatietojen päivitys

Jos tätä tietosuojaselostetta muutetaan, ilmoitus muutoksesta lisätään tähän selosteeseen, kotisivulle ja muihin tarkoituksenmukaisiin paikkoihin.

 

Tietosuojaselosteen tila: Huhtikuu 2021